З Днем Народження Червоний Хрест України або чому круто бути волонтером Товариства Червоного Хреста України

18 квітня 1918 року день народження Червоного Хреста України. 18 квітня 2017 року виповнюється майже півроку як я не є волонтером ТЧХУ. Але волонтерство у Червоному Хресті назавжди в серці і душі.

    Бути волонтером Червоного Хреста круто. Окрім участі у заходах і акціях гуманітарного спрямування, надання допомоги соціальнонезахищеним верствам населення і реалізації своїх альтруїстичних покликів. Є цілий комплекс переваг :

  — проходження інструктажу з першої домедичної допомоги (ПДД), здобуття рівня інструктора з ПДД, здобуття рівня тренера для інструкторів з ПДД. Долучення до діяльності патронажної медсестринської служби. Корисно для учнів і студентів, які планують або здобувають фах медичного працівника, педагогічного працівника, соціального працівника і всіх спеціальностей системи людина-людина. І всіх свідомих і поважаючих себе громадян.

— участь у загоні швидкого реагування (такий собі «спецназ» серед волонтерів). Корисно для майбутніх медичних працівників, працівників швидкої медичної допомоги, працівників служб МНС, пожежників, рятувальників, працівників військових медсанбатів і всіх чия діяльність пов'язана з екстремальними умовами, наслідками природніх і техногенних катастроф, збройних і військових конфліктів.

  — проходження тренінгів з психологосоціальної підтримки постраждалим і ведення переговорів і медіації у критичних конфліктних ситуаціях різного рівня. Корисно для всіх вищеперерахованих категорій і особливо для майбутніх психологів і психотерпевтів, переговорників і тих, хто хоче в майбутньому працювати в національних і міжнародних гуманітарних організаціях.

  — вивчення основ міжнародного гуманітарного права і долучення до ЧХ — служби розшуку. Корисно для майбутніх юристів, політологів, міжнародників, істориків і архіваріусів.  

  — долучення до донорства. Корисно і вкрай необхідно для кожної людини.

  — можливість зростання у волонтерській ієрархії від рядового волонтера до лідера міської, районної, обласної молодіжки волонтерського руху ЧХ. Далі молодіжного лідера однієї з 5-ти регіональних груп і лідера всього молодіжного волонтерського руху ЧХ України. Корисно для майбутніх керівників, менеджерів, адміністраторів, політиків.

  — можливість майбутнього працевлаштування як в Національному, так так і в Міжнародному комітеті ЧХ. Корисно для тих, хто не бачить своє життя без ЧХ.

    А взагалі ЧХ — це велика родина. Можливість знайти хороших знайомих і друзів у всіх областях України і закордоном. Це багато цікавих заходів і акцій, семінарів і тренінгів, приколів і цікавого червонохрестівського життя. Правда є одна але. Для волонтерства і роботи в ЧХ потрібно дотримуватисб семи основних принципів. Якщо не можеш дотримуватись хоча б одного, то краще піти. Що й довелося зробити мені.


    Любі братчики і сестрички. Волонтери і працівники ТЧХУ вітаю вас із святом і бажаю, наснаги, сили і бажання творити вашу нелегку і подекуди складну і невдячну діяльність. А всі небайдужі долучайтесь до волонтерства в ЧХ буде круто!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте