Вся правда про НСОУ «Пласт», або Алярм! Наці наступають!

Минає 4 роки, як я не є активним пластуном. А сьогодні ще й до всього ДППП. Вирішив згадати як воно було — пластувати і поділитися з вами шановні читачі.

    Для мене Пласт — це один із найкращих видів неформальної освіти для дітей, молоді і людей різного віку, у вузькому розумінні. І класний стиль життя у більш широкому. Зрощування у Пласті починається з 6 років і продовжується до відходу «на вічну ватру». Основними принципами діяльності є -

Бути вірним Богові і Україні.
Допомагати іншим.
Дотримуватись пластового закону і слухатись пластового проводу

    Що дає людині участь у Пласті? «Чар пластування», який забарвлює дитячі і юнацькі роки у яскраві кольори (щиро заздрю тим, хто долучився до пластування з дитинства), комплекс необхідних у житті знань і навичок, підготовку до майбутньої професії і найголовніше світогляд непересічної людини, свідомого і патріотичного громадянина, яка належить до когорти собі подібних.

    Якщо це лідер, то це ефективний лідер. Якщо виконавець, то це сумлінний виконавець. Завдяки участі у  Пласті люди роблять успішну кар'єру у ЗСУ, СБУ, МВС, державній службі, політиці, бізнесі, освіті і культурі та багатьох інших сферах. Багато відомих і успішних людей пройшли Пласт, багато невідомих, але не менш успішних людей пройшли Пласт. І найголовніше, що Пласт для всіх, але не всі для Пласту. Так-так, участь у Пласті є добровільною (це не піонерія, в яку часто хочуть перетворити Пласт необізнані можновладці). Попластувавши деякий час, людина може зрозуміти, що то не її шлях і піти. Залишивши за плечима цікавий і позитивний досвід, а також залишившись другом для пластового товариства (Пласт не сєкта, за вихід не карають). 

    В Пласт я прийшов в 25. Побув пластприятелем, інструктором і найкрутіше, виховником.

Братчик Тур пам'ятає вас малі Зубровиська. 


Один з моїх вихованців вирішив піти у виховники. І відродити Пласт у Сторожинці. Успіхів Нікіта!

Що ж до назви, зустрінете ви й такі закиди. Як правило звучать вони від люде, яким непотрібна сильна і вільна Україна. А історію вони знають кепсько і однобоко.

Велика гра триває! З ДППП друзі і подруги, братчики і сестрички.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте