День вшанування пам'яті Героїв Крут - відкритий лист до студентської молоді

29 січня 1928 року невеличкий загін київських студентів і воїнів вільного козацтва, наважився дати відсіч 4-тисячній армії більшовиків.

    Давид постав проти Голіафа і програв. З точки зору військової науки — це чистої води самогубство.  Але це була перемога духу, ідеї і вірності своїм ідеалам. Наче триста спартанців мужньо і самопожертвенно Вони дали бій багатотисячному кодлу орків. Юнні, молоді, принципові… їм би жити, навчатись і навчати, дружити, кохати, працювати за фахом, розбудовувати вільну Україну. Та Вони зробили набагато більший внесок для долі своєї країни.

    Я ненавиджу коли їх вчинок називають жертвою чи самопожертвою. Жертва мовчить, терпить і приймає свою участь як ягня на заклання. З давніх віків і до тепер, справжнім і найкращим воїном вважається той, хто постав проти противника, який набагато сильніший. Бій, з яким за всіма показниками приведе до поразки і смерті. Для мене вони Воїни України! Герої. Приклад для справжніх патріотів і громадян України, військових і людей, котрі борються за свої ідеали.

    Дорогі студенти, викладаючи і працюючи  з вами психологом, я захоплююсь вами. Ви щирі, максималістичні і принципові. Так, це показники підліткового і юнацького віку. Поділ світу на чорне і біле. Небажання йти на компроміси. Все дуже по справжньому. Переконання, дружба, кохання, ненависть, навчання, відпочинок, праця... 

    Ви перші в протестних рухах, перші на барикадах, перші кидаєтесь в бій наче бійцівські хорти. Революція на граніті, Помарачева Революція, Євромайдан — починались з вас і підтримувались вами. Першими йшли на Схід України — добровольцями і волонтерами, згодом військовими. Реформи і зміни в більшості своїй походять від вас. Усвідомте, ви — рушійна сила змін!

    Та маю кинути і ложку дьогтю в бочку меду. На жаль, хитрі старі пердуни від великої політики і великого бізнесу давно зрозуміли як використовувати вашу ідейність і несамовиту енергію і міць. Часто, ви стаєте бездумним інструментом в їх бридких маніпуляціях і брудних ігрищах. Тому читайте, думайте, ставте питання. Вчіться бачити приховані мотиви. Дослухайтесь до думки різних людей, виробляючи свою. 

    Буде важко. Будуть розчарування, біль і апатія. Буде смуток. Але ви є один у одного, вчіться єдності і згуртованості. Гуртом легше й батька бити. А ще, ви завжди можете розраховувати на мою підтримку і допомогу. Хоч за паспортним віком ви маєте повне право записати мене у старі пеньки, та в душі я залишився вічним студентом. Пишаюсь цим і старіти не збираюсь. А ще маю таку-сяку команду старих пеньків з серцями підлітків і студентів. Ви не самі. Ми з вами. 

    Я вірю у вільну, сильну і багату Україну. Та добре знаю для її досягнення треба працювати і боротись всім. І старому, і молодому. Прокидайтеся панове  молодь, зривайте з себе кайдани рабства і байдужості. Прагніть кращого, вимагайте його, добивайтесь його. Борітеся, поборете! Наша возьме!


    А сьогодні згадайте ваших полеглих у бою побратимів, тільки не з під батога. А як велить вам ваше гаряче і юнацьке серце.


                                                                                                                          З повагою, ваш друг і братчик Максим

     

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте