Про ЛГБТ, стосунки, секс і права людини

    18 жовтня в Чернівцях відбулись дві знакові події – спроба ЛГБТ-спільноти здійснити показ фільму «This is gay propaganda» і його зрив представниками цивільного корпусу «Азов» і Правого сектору. Аналіз подій і реакція на них у правовій, політичній і інших площинах захопила соціальні мережі. Питання – «хто правий?» і «що робити?» — відкриті. Аргументи за і проти не вщухають. Далі чергова спроба розібратись, без претензії на істинність і правоту.

    Більшість знавців Біблії стверджують, що гомосексуальність – гріх. Хоча є й такі — меншість, котрі сумніваються, що саме засуджується (продовжувати не буду – це територія істинності Біблії, правильності перекладу і трактування). До того ж в Біблії окрім гомосексуальності засуджуються – статеві зносини до шлюбу, подружня зрада, наявність в людини великої кількості статевих партнерів, надання сексуальних послуг за гроші і ще багато такого, на що наше суспільство не так болісно реагує. Окреме нагадування тим, хто цитуючи Біблію хоче забивати камінням, спалювати, вішати і т. ін. Якщо практикувати усі тогочасні покарання, то не заздрю я порушникам цивільного, адміністративного і кримінального кодексів, а також морально-етичних норм. Зрештою надаю слово людям релігії. Наступний абзац взятий із сайту https://www.gotquestions.org/ukrainian/Ukrainian-homosexuality.html
Тим не менше, Біблія не описує гомосексуалізм, як «більший» гріх за будь-який інший. Кожен гріх засмучує Бога. Гомосексуалізм – лише один з багатьох гріхів, перерахованих у 1 Коринтян 6:9-10, які не допустять людину до Божого Царства. Згідно слів Біблії, Боже прощення доступне гомосексуалісту в такій же мірі, як і перелюбнику, ідолопоклоннику, вбивці, злодію, чи комусь іншому. Бог також обіцяє силу для перемоги над гріхом, включаючи гомосексуалізм, усім тим, хто повірить в Ісуса Христа як свого Спасителя (1 Коринтян 6:11; 2 Коринтян 5:17). Для себе розумію – Бог – єдиний суддя. А люди — не засуджуйте та не судимі будете.

    В науці і медицині теж нема одностайної думки. Одні визнають, що це одна з форм сексуальності людини і не тільки (вона поширена і серед тваринного світу). І вона має право на існування. Інші вказують, що гомосексуальність – хвороба. Хвороба, яку можна і потрібно лікувати (з прикладами успішного одужання). А суспільство ділиться на людей, які за своїм світоглядом обирають кому вірити. Гомосексуали, котрі прийняли себе і свою сексуальність, відстоюють свої права на бути, жити, працювати і бути рівною частиною суспільства. Гомосексуали, котрі страждають від своєї сексуальності стають пацієнтами лікарів, котрі вважають гомосексуальність патологією, яку можна вилікувати. Кожен сам обирає у що вірити і хто правий.

   Прикро вразила безвідповідальність організаторів показу фільму. Ви ж в Україні трясця. До омріяної європейської толерантності, як до місяця і назад. Безпека понад усе. Знаю, що після жертв люди починають думати, міняти погляди чи трохи сумніватись. Я противник жертв. Побиття може закінчуватись, не тільки тілесними, але й травматизацією або гірше. Повторюю – безпека понад усе.

    Чесно мене дивує, що в Україні ніщо так не гуртує організації правого спрямування як боротьба з ЛГБТ-спільнотою. Навіть представники «руського міра» висловлюють, що  хоч в цьому вони з ними одностайні…

    Реформи медицини, які позбавлять життя і здоров’я значний процент населення України. Реформи освіти, які зроблять із молодого покоління неосвічених і позбавлених справжнього патріотичного духу. Тарифи, які не в змозі оплатити більш як 70% населення. Низькі зарплати і відсутність роботи – руйнують молоді сім’ї і не молоді. Понад 200 пі.арасів (риса характеру для мене – ніякого стосунку до сексуальної орієнтації), які збільшили собі зарплатню майже до 40000 грн. в місяць і плювали на рядових громадян. Це все не має значення. Основна проблема України – ЛГБТ-спільнота. Подолаємо і заживемо…

    Хочемо, не хочемо. Вони є. Вони стояли на Майданах. Вони воюють в АТО. Вони волонтерять. Вони борються за правову і демократичну державу без корупції. Вони такі ж люди, як і ми з вами. З відмінністю у сексуальній орієнтації і приналежністю до «страшного і жахливого» слова з чотирьох букв ЛГБТ.

    P.S. – Моя особиста позиція – байдужість. Чесне слово – хто? кого? як?.. Повнолітні, з обопільної згоди, не з п’яну і не під наркотою, не з примусу, з повним розумінням того, що робите. Робіть. За зачиненими дверима. Незалежно від того гетеросексуали ви чи гомосексуали. Чому за зачиненими дверима? На те воно й особисте, інтимне чи приватне життя. То є суто моя суб’єктивна думка. Без претензії на істинність і правоту.

5 коментарів

Танюша Мавроди
Супер! Круто написано! И это действительно так, ведь палачи, которые казнили преступников, сами становились убийцами… Правда только одна, ОСТАВАТЬСЯ ЧЕЛОВЕКОМ! Ведь не важно с кем занимается сексом человек, если он в своих правовых и моральных рамках не отступпет от ГУМАННОСТИ и закона! А истинные честь и достоинство не формируются с половой ориентацией! Максим, очень смело и честно! Спасибо!
Святослав Вишинський
З фрази «Не засуджуйте та не судимі будете» і починається головна маніпуляція. Призвання церкви і вірян — боротись із усім, що є ворожим вірі. Так церква народилась і поширилась, суть віри — в нетолеруванні гріха. Не перекручуйте Біблію. Якщо Вам не подобається це — тоді чесно визнайте, що Ваша віра не з церквою, а є особистим суб'єктивним поглядом на речі. Для його висловлення посилатись на Біблію непотрібно.
Максим Пансик
Закрутили Святославе. Простіше можна?
Сергій Воронцов
Про ЛГБТ всім цікаво… Про бюджетників і власні зарплати — ні. Щось алогічне і нездорове в цьому, чи не так? Це зона дозволеної битви «за справедливість». на жаль. НА кшталт, ось вам ділянка ламайте списи, а в інше не лізте. це не цікаво, і не приносить преференцій…
Максим Пансик
Дякую за розуміння, Сергію.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте