День просвітлення або Україно пробач

Ще з малих років мені прививали ідеологію «гнилого» гуманізму, пацифізму і інших ізмів, які як виявилось в реальному житті тільки додають труднощів. Власне не такі вони й «гнилі», якщо приходиш до них після буремних років власного життя, а не з малих років стаєш затиснутий у їх лещата, як єдиноправльного вибору.

Віче не здивувало, маємо голову ОДА, маємо вдоволених і не дуже… Різні зустрічі — оце цікаво. Старий знайомий з гордістю повідомив, що належить до «Правого сектору», слідкує за порядком — бореться за Україну. Знайома лібералка зраділа листівкам про бойкот російських товарів, виступає за правову люстрацію — бореться за Україну. Ветеран військ спеціального призначення, учасник бойових дій додав суму — в Донецьку його побратими ловлять сепаратистів і передають їх правоохоронцям, через дві години ті знову «мутять воду» — у них по два паспорти, гроші і специфічна підготовка. Побратими не здаються — Ми за.балісь, но теперь, ловім, пі.дім, в багажнік і в отдальонний лєс — с.кі возвращаютса, но уже не через два часа, а через день ілі полдня… Ветеран з побратимами навчає юнаків і всіх бажаючих основам самозахисту, вважає що кожен хто любить Україну повинен вміти її захистити — бореться за Україну.

А скільки їх ще — самооборони, сотні, релігійна УПА, дружини… борються за Україну, недолюблюють один одного, конкурують, але борються за Україну. А поруч вирує зовсім інше життя, не хочу писати про нього, бо песимізму доволі.

Відчергував годину у «Диванній сотні», замислився. Пробач нас Україно, ми діти твої, діти різні, вередливі, сварливі, але ж на те ми й діти. Любимо Тебе, бо Ти в нас єдина. І боролися, боремося і боротимемось за Тебе до останнього, до перемоги, Україно.

4 коментарі

Sergey  Fedoseev
А не слишком ли жестокие методы (теперь я начинаю понимать Путина)? Поговорить, объяснить, доказать свою правоту пробовали? А то сразу — в багажник и в лес. Так вы только против себя настраиваите и повышаете отторжение к себе.
Ігор Гамаль
Кому доводити? Російським козачкам/фашистам засланим дестабілізувати ситуацію в регіонах?
Максим Пансик
Діють корінні жителі Донецька, яким небайдужа доля їх малої і великої рідної землі. Вели розмову — не діє, здійснювали громадянський арешт — діє протягом двох годин. Обрали метод, який нейтралізує діяльність агентів іноземної держави на довший час — день, половину дня. Не вбивають і не калічать, нейтралізують на максимально можливу кількість часу, бо «старі знайомі» — повертаються живі і здорові. Ви говорите про жорстокість, а сіяти розбрат і війну у сусідній, братській(як її самі називають) державі не жорстоко.
Святослав Вишинський
А не занадто жорстоко викрадати українських офіцерів, штурмувати військові частини і кораблі в Криму? Стріляти по офісах патріотичних організацій у Харкові? Нападати з ножами і залізними прутами на мітингарів у Донецьку? Штурмувати ОДА в Миколаєві і Луганську? Серед українців узагалі ще є адекватні люди, які хоч трохи дружать з головою — чи залишились одні пацифісти?
Останній раз відредаговано
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте