Цікаве до посту: Дедалі більше чернівецьких журналістів займаються плагіатом. Куди далі?

Я з великою повагою ставлюся до творчих ініціатив і конструктивної діяльності різного плану молодих людей Буковини. Радію, пишаюсь і розумію, що в інтелектуальному плані не все так погано у нашому домі. Пост Георгія Боднараша Дедалі більше чернівецьких журналістів займаються плагіатом. Куди далі? не порадував. Отакої, і серед цієї талановитої, розумної, більше схильної до демократичних і європейських цінностей когорти молодих людей є негативні прояви… Так, не кожного дня я можу наповнювати свій блог цікавими і професійновиконаними постами — перепости складають більшу частину наповнення мого блогу. Я дуже вдячний адміністрації «ВКУРСІ» за пильне відстежування дотримання авторського права у нашій мережі. Вирішив дослідити, а як справи на інших ресурсах...

Шановний пане Георгій Боднараш, в мене до вас наступні запитання:

1. Чи відомо вам, як головному редактору порталу «CitizenJournal», що в мережі Інтернет ще до створення вами вашого порталу існували ресурси із подібними назвами, а саме:

citizenjournal.net/

www.citizen-journal.net/


Які подібні до вашого ресурсу.

2. У вас на порталі є дуже цікава стаття:

Екс-кандидату в народні депутати від партії «Україна – Вперед!» Юрію Левчику заборонили в’їзд в Румунію на 5 років

citizenjournal.info/?id=10480





головне, що в українському варіанті авторство повністю належить вам:



 





А в румунській версії ви все ж зазначаєте перепост citizenjournal.info/ro/?id=3036



Чи поставлений довідома пан Dinu Zară справжній автор статті adevarul.ro/locale/suceava/contrabanda-tigari-vama-siret-1_51af2ab2c7b855ff565e206b/index.html з ресурсу adevarul.ro/

про те, що в україномовній версії ви не вказали його, а підписали статтю своїм іменем.

71 коментар

Захар Подкидишев
Всё, Макс ты попал — щас дакская империя нанесёт ответный удар)))
Людмила Макаренко
той, хто гучніше всіх кричить — «злочин», зазвичай є співучасником )))
Генрієтта Беух
Та й до того, якщо вчитатися в румунську, підкреслюю САМЕ В РУМУНСЬКОМОВНУ статтю, то зрозуміло, що пан Боднараш, ще й переводити достовірно не вміє… :((( ех…
Взяти тільки абзац, про 40 000 лей… Хто і кому має їх заплатити? друзі, а головне за що? Гугл транслейтер і то правильніше переводить :)))
Що ж вже говорити про плагіат?
Георгій Боднараш
Генрієтто, якщо ти не бачиш, українська стаття не є перекладом румунської, а посилання в ній зроблене на зовсім інше джерело і там є посилання на які дані я хочу наголошувати))) Немає змісту писати румуську статтю, яку вона вже написана. А переводити явмію і дуже добре))) А щодо гугла, то раджу самій спробувати перекласти… якщо ти так добре знаєш румунську… Краще скажи, що ти намагаєшся захищати когось… Сама незнабчи нюансів)
Генрієтта Беух
Я захищаю журналістів, як своїх безпосередніх колег, і їхні авторські права!!!
Георгію, не треба добре володіти румунською, щоб побачити, що текст навіть поабзацно відповідає один одному… Отже, таки слід говорити про плагіат!
Це побачила не лише я, а й інші люди, які вже ткнули тебе носом у це все, нижче в коментарях, тому давай не переходити на особистості!
Георгій Боднараш
Раніше ти казала зворотнє. Повторюю, на тому, що мені було невідоме я посилався, решта все було відоме зі своїх джерел…
Генрієтта Беух
Що ж зворотнє???
Докази в студію!!!
Сергій Нікорич
Ого-го, оце можна наржатись… )) кажеш шариш добре румунську… та ще й перекладати вмієш… ахахахахахах… я розумію, що тут майже всі користувачі румунською не володіють, і ти можеш їм “лапшу вішати”, але не забувай, що все ж таки крім тебе є народ який шарить, і тупо афігівають з того як ти перекладаєш… ))
Навіть якщо взяти цю ж статтю, і саме той абзац де вказане посилання на Romanian Global News, плюс нібито сам дописам з власних джерел, то ти хоч усвідомлюєш різницю між текстами, ти задумувався над тим, що написав??

Оригінал – (http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/politic/9516-un-asa-zis-lider-al-romanilor-din-nordul-bucovinei-face-de-ras-comunitatea-romaneasc-din-ucraina.html)
«Din informațiile Romanian Global News, Departamentul politici pentru relatia cu românii de pretutindeni a avizat favorabil contestatia depusa de Iurie Levcic prin ONG-ul pe care il conduce și îi va da acestuia circa 40.000 lei.»

Твій абзац – (http://citizenjournal.info/?id=10480)
«Звертаємо увагу, що румунська преса повідомляє ніби Юрій ЛЕВЧИК звернувся до Департаменту з питань політики щодо румунів зарубіжжя в якості керівника Центру збереження та відродження румунської традиційної культури з оскарженням рішення Генерального Інспекторату Прикордонної Поліції Бухареста й, як повідомляється, йому виплатять 40.000 нових румунських лей.»

А ось мій переклад(слово в слово) –
«З інформації Romanian Global News, Департамент з питань політики щодо румунів звідусіль схвалив оскарження(апеляцію), подане Юрієм Левчиком через громадську організацію якою він керує, і надасть йому 40.000 лей.»

(додам трошки інформації, якої я впевнений ти теж володієш)
Так ось, результат цього оскарження було вже відомо 31 травня 2013(інцидент стався 2 червня), ось посилання, там все зазначено, в тому числі і дата публікації (http://www.dprp.gov.ro/anunt-4/). І там чітко видно (10 номер) це оскарження проекту написаний громадською організацією! До чого тут «Генеральний Інспекторат Прикордонної Поліції Бухареста» як ти зазначив, мені реально цікаво(і не лиш мені)!?

І ще пару фактів недостовірної інформації, з цієї ж статті звичайно:
Інцидент стався 2 червня 2013, ти статтю опублікував 8 червня 2013. Багатьом відомо(тобі в тому числі, я впевнений), що в цей період він неодноразово побував в Румунії. Чому ти написам, менше того назвав так статтю, «Юрію Левчику заборонили в’їзд в Румунію на 5 років», знову ж таки мені це цікаво!??? А от просто як людина міг би набрати його і все дізнатись з перших вуст. Але як всі вже зрозуміли і зазначили це було замовлено і тобі не було вигідно це робити. Бог тобі суддя!

Ну і звичайно україномовні портали публікують ось такі твої “переклади”.
І я впевнений всі решта статті які ти перекладаєш з “професіоналізмом” з румунської, несуть в собі таку саму “достовірну інформацію”. І через таких “журналістів-перекладачів” як ти, на різних сайтах, порталах, навіть між простими людьми, між суспільством і починаються різні суперечки, обливання гряззю… і.т.п.
Георгій Боднараш
Я і тобі повторюю, що не все є перекладом і на перекладом, а на інформацію я посилався,є активний лінк. Щодо інформаціх якох я не володію, я говорив з Юрієм, він казав по телеофну про відміни, але на мою пропозицію про уе написати новину він відмовив, тож зворотнє довести він не хотів. І я залишив так як є… Щодо перекладу, то зміст не змінений…

Я назвав так статю, щоб не назвати як інші — «попався на контрабанді». Хоча, я так само міг написати. Але це забагато піару. І так за піар дякувати потрібно.
Сергій Нікорич
Як зміст не змінений? Чувак, ти походу не шариш ні румунську ні українську… якщо в оригіналі мається на увазі про оскарження ПРОЕКТУ який був написаний Центром(громадську організацію), а ти перекладаєш: — «оскарження рішення Генерального Інспекторату Прикордонної Поліції Бухареста »… а дійсно… різниці взагалі нема… отак ти все і перекладаєш… ахахахахах )))

І як нормальний журналіст, наголошую, нормальний, після того як ти дізнався все від пана Левчика, міг би і сам написати ще одну статтю з достовірною інформацію, яку він тобі надав. А не питати: “писати чи ні?”… От виливати грязь на колег(а тут йдеться не лиш про нього) ти вмієш, і ніякого дозволу тобі не потрібно… Хоча я розумію чому пан Левчик не погодився, бо ти би знову написав якусь фігою… як зазвичай це робиш!

А от щодо піару, забий, нікому не потрібна твоя “допомога” в цьому! Сам собі роби ПР! Теж мені, ПР-менеджер знайшовся! =D
Георгій Боднараш
Ти трішки стримуйся! По-перше, я можу робити дослівний переклад всіх румських публікцій, тякі написані на цю тему, і поставити посилання. Це не газета, тож це можливо, зміст не зміниться все рівно.

Більше того, навіть якщо є якась помилка, яку можна зробити через неуважність, це суть не змінює. Я можу видалити повністю пост, це також не змінює саму подію… Краще над цим подумай.

Я вже багато років роблою перекладу. Перекладаю як політичні, так і юридичні тексти. Після вичитки філологів ніяких претензій по деформацію текстів до мене не було. Так, що не потрібно тут мені щось довести. Через один абзац. На скільки мені відомо, для румуномовної редакціх ТРК «Чернівці» новини перекладають також мої знайомі, до мене також це дійшло… Так, що ти не той лінгвіст-філолог, щоб надати оцінку моїм перекладам!!!

Не потрібно відвернути увагу від реального проступку, краще захищай свого боса, а на мене нападати не варто, бо це тобі нічого не дасть.
Георгій Боднараш
А у пості я взагалі наголошував на тому, що є заборона, а не контрабанда, а ситуацію роздуваєте ви і робите гірше, заміть того, щоб виправити ситуацію.
Сергій Нікорич
Та який ти перекладач?, ти комент нормально писати не вмієш… і видаляти публікації ніхто тебе не просить… А от все вище написане я аналізую як простий смертний, який всього лиш на всього шарить і українську і румунську. І далеко не як лінгвіст-філолог(принаймні я не кричу на весь інтернет, що я такий-то, я то перекладаю, я те пишу, я те роблю, я з тими тусуюсь, а насправді…), бо якщо розглядати з цієї точки зору, то повір, є про що написати! Але менше з тим, це вже не моя справа…

Ну-ну… на рахунок трк, всім відомо, що тут такого… багатьох знайомі, не лиш твої… хоча, флаг тобі в руки!
А кого захищати я сам знаю, ти мені вказувати не будеш!
Георгій Боднараш
Кажу ще раз, не тобі мене судити. Я допустився помилки, що взагалі відповів на ці коментарі. Більше не буду… критику доречна від людей-фахівців, які вміють її донести…
Сергій Нікорич
а жаль… жаль що ти і ту не можеш заблокувати додавання коментарів! =)))))))))
Вадим Матус
В принципі Dinu Zară міг би отримати з цієї статті велиииииикий прибуток. Зрозуміло, що через доблесний суд) Але, скоріше за все, він не звернув уваги на це дитинство, так як, впевнений, він розумна людина. Тому, «автору» цієї статті хочу побажати більше чесності, як координатору «Руху ЧЕСНО» і нагадати прислів'я: «Без труда не выловишь и рыбку из пруда».
Олена Архіпова
Підозрюю, що пан Боднараш ще пару копійчин отримав за розміщення цієї статті, а якщо не отримав — мені його дуже шкода, адже тягти таке на стрічку сайту задарма якось соромно :)
Георгій Боднараш
Які великі експерти у цій справі, цікаво звідки стільки знань?
Олена Архіпова
а я спокійно ставлюся до платних матеріалів :) Не у всіх видань є безкорисливі, незаангажовані спонсори, а людям треба їсти :) Але просто не все навіть за гроші слід тягти до себе у видання, а від деяких матеріалів за кілометр попахує недуже… і не намагайтеся мене присоромити :)
коментар було видалено
Генрієтта Беух
ПРОДУБЛЮЮ:
Докази в студію!!!
Факти, чоловіче, факти :)))
Ми ж тобі тут не пусті слова пишемо :)
Георгій Боднараш
Генрієтто, якби я б захотів займатися плагіатом, то я б не ставив жодне посилання. А в статі є посилання! Я написав відому мені інформацію з власних джерел, які вони я тобі не повинен сказати. Те, що мені не було відомим, я взяв і посилався. Те, що тексти, як на твою думку і думка великого знавця румунської мови схожі, то це лише тому, що так мені джерело повідомило + це одна інформація, тому там не повинно бути написано про планету Юпітер.
Це чудово, що ти хочеш захищати свого колега по роботі, я б так само зробив б. Більше того. Ми з тобою лише декілька разів в житті бачилися. АЛЕ НЕ ПОТРІБНО НАВЧИТИ МЕНЕ ВАРИТИ «РУМУНСЬКИЙ БОРЩ», БО Я БІЛЬШЕ РУМУСЬКИХ МАМАЛИХ З’ЇВ. Краще наведи аргументи, що твій колега ні винен.

Я свою думку щодо його вини не написав, хоча вона у мене є. АЛЕ Я НЕ ХОЧУ НАВЧИТИ ЛЮДНЕЙ ДУМАТИ, Я ІНФОРМУЮ, НЕХАЙ ВОНИ САМІ РОБЛЯТЬ ВИСНОВКИ.

Хоча повторюю, власну думку я маю. І на моєму сайті я ставитиму інформацію про все, що є актуальним у громадському житті краю, включно про румунських журналістів, які вирішили займатися політикою і думають, що інші румуни повинні мовчати. Подобається це тобі чи ні.

Але якщо хочеш йому допомогти, то краще доведи протилежне і не меді, а громаді!!!
коментар було видалено
Георгій Боднараш
Тоді адмін повинен видалити абсолютно всі коменти =Аодкидишева, Шморгуна та Пономаренка, бо всі вони порушують мою честь і гідність і супречать п.3 правил мережі Вкурсі.
Георгій Боднараш
*Подкидишева.
Михайло Шморгун
Або приведи факт моєї співпраці з «Партією Регіонів, СБУ та ФСБ», або вибачайся.
Давай Георгій, вперед…
Георгій Боднараш
А ти приведи факти, що я працюю на розвідки, або вибачайся. Давай Мішаня, вперед…
Михайло Шморгун
Де я тебе звинуватив баєт?
А ти мене у цій гілці…
Пруфлінк в студію, бо ти виглядаєш ницо.
Георгій Боднараш
Ти звинувачивав мене присвелюдно, це почули всі учасники проекту «Академія Громадянина». А потім спєлісь з Подкидишем і парнерами… Так, що Мішаня дякую за PR ще раз, експерт з тебе… політтезнолог і піарщик — хороший, не спорю…
Михайло Шморгун
араноя (манія переслідування; дав.-гр. παράνοια «божевілля, безумство») хронічне психічне захворювання, що характеризується виникненням логічно збудованої системи поведінки, яка заснована на стійких ідеях переслідування, ревнощів і т. ін., що опановують свідомість хворого, зі збереженням в іншому логічності мислення. Під час параної вміст патологічних ситуацій часто ґрунтується або включає багато елементів реальності, формально правдоподібно пов'язаних із хворобливими уявленнями.

Ця система зазвичай не змінюється; вона була б абсолютно адекватна, якби початкові патологічні ідеї були правильні.
Оскільки деградація у хворих параноєю найчастіше відбувається лише на кінцевих стадіях захворювання (їм часто вдається надати видимість реальності своєму маревному мисленню, залучаючись до судових процесів або інших сутяжницьких видів діяльності), вони рідко опиняються в психіатричних лікарнях. У хворих параноєю немає химерної поведінки, емоційної нестабільності, гротескових галюцинацій і незвичайних ідей, що відзначаються при інших психопатологічних станах. Багато хто з них здатний підтримувати, хоча б поверхнево, економічну і соціальну адаптацію. Тільки коли їх дії приходять в конфлікт з суспільним благополуччям, стає очевидно, що необхідна госпіталізація. З іншого боку, зустрічаються випадки параної, коли хворий виражає дивні ідеї: наприклад, одна пацієнтка стверджувала, що заміжня за богом.
Висунуто декілька теорій, що пояснюють механізм виникнення параної. Одна з них — теорія, що припускає, що основою параної служить фіксація, або затримка, на певній стадії сексуального розвитку дитини. Йдеться про стадію гомоеротики — періоду, коли хлопчики грають з хлопчиками, а дівчатка — з дівчатками (приблизно між 4 і 11 роками). Коли хлопчик, у якого відбулася фіксація на гомоеротичній стадії, досягає свободи дорослого, над ним тяжіє незадоволене ваблення до маленьких хлопчиків, і він вимушений або залучитися до гомосексуальної активності, або, підкоряється соціальному тиску, шукати компенсацію в таких формах поведінки, як алкоголізм або чоловіча агресія. Дана поведінка стає свого роду клоакою неусвідомлених прагнень до гомоеротичних контактів.

Якщо як компроміс виникає параноя, то манія переслідування виявляється проекцією внутрішнього фантазійного бажання: проблеми, пов'язані з гомосексуальністю, як би містяться не в самій людині, а нав'язані йому ззовні. Дійсно, чоловіків-параноїків звичайно «переслідують» чоловіки або чоловічі організації, а паранояльних жінок — особи жіночої статі. Сексуальна адаптація, зокрема шлюб, найчастіше відсутня. У хворих параноєю, які одружуються, йдучи назустріч вимогам гетеросексуальної, наголошується погана адаптація до сімейного життя або домашній розлад. Одержимий параноєю індивід, незалежно від того, до якого соціально-економічного шару він належить, назавжди присвячує себе агресивності, боротьбі з уявними ворогами і демонстрації підкреслено чоловічої поведінки, що граничить з героїзмом. Цикл ніколи не приходить до кінця: як тільки переможений один ворог, з'являється іншій, ще небезпечніший. Параною слід відрізняти від інших маревних розладів, званих параноїдними; вони часто пов'язані з органічною патологією (церебральним атеросклерозом, сенільними психозами) чи ж з функціональними психозами, зокрема з шизофренією. Марення при параноїдних розладах мінливе і не так логічно пропрацюване, як при параної. Крім того, його можуть супроводжувати галюцинації, зміни емоційних станів і соціально неприйнятна поведінка.

Лікування параної залишається незадовільним. Основна причина полягає в тому, що хворі параноєю рідко звертаються по допомогу. В результаті дослідження, засноване на спостереженні і лікуванні, виявляється неможливим. Наразі в медицині, на жаль, немає специфічних способів лікування параної.
Георгій Боднараш
Це ти про себе???)) Про це ти мене просив вибачатися перед тобою)
Святослав Вишинський
Коментар видалено у зв'язку з порушенням Правил мережі «ВКурсі». Процензурований варіант:

"Прошу адміна видалити верхній коментар («Подкидишев, Шморгун та партнери», які за 3 руські копійки від Партії Регіонів, СБУ та ФСБ готові <...> будь-що, не розібравшись у суті), як такий що порушує мою честь і гідність і суперечить п.3 правил мережі Вкурсі...
Михайло Шморгун
19 червня 2013, 21:26"

P.S. Оціночні політичні судження адміністрація видаляти не може — однак видалено вульгарну лексику, використану відносно дописувачів мережі.
Святослав Вишинський
Коментар видалено за порушення Правил мережі «ВКурсі». Процензурований варіант коментаря нижче:

"Так, визнаю, що мені платить Уряд України за антирумунські статті, Уряд Румунії — за антиукраїнські статті, а Уряд Республіки Молдови — за проросійські статті, в той час, як Уряд США — за антиросійські статті. Мені з усіма ними тааак важко, не те, що «Подкидишев, Шморгун та партнери», які за 3 руські копійки від Партії Регіонів, СБУ та ФСБ готові <...> будь-що, не розібравшись у суті
Георгій Боднараш
19 червня 2013, 18:22"
Георгій Боднараш
Святославе, що не розумієш, що це абсурд????
Святослав Вишинський
У даному випадку ми вважаємо неприйнятним конкретне слово, яке було вжито у твоєму коментарі відносно інших дописувачів. Тому з коментаря видалено тільки це слово, оскільки воно має вульгарну конотацію. Надавати оцінки іншим словам у компетенцію модераторів не входить.
Георгій Боднараш
Хоча, так також добре))))
Михайло Шморгун
Святославе я просив убити весь коментар, бо він є наклепом і брехнею. Нехай Боднараш вибачається, за те що вжив моє прізвище ( взагалі якого біса? ) і привязав його до співпраці з регіоналами і спецслужбами.
Це відверта неправда, чому вона має висіти в коментарі? Чому?
Мої друзі знають, що я людина принципова. Це питання принципове. Або нехай надасть докази своїх слів, або «вбивай» коментар, як наклепницький… (П.С. Це повідомлення до Адміна)
Святослав Вишинський
Михайло, це не той випадок, коли до вибачень можна змусити інакше, ніж як у судовому порядку. Але я не вважаю, що на подібні думки слід так гостро реагувати — цілком зрозуміло, що Георгій Боднараш «одним пакетом» віддзеркалює ту критику, якої зазнав сам — і очевидно, не надто вдало, якщо сумує всі прізвища в один перелік. Як і назви служб і структур, котрі, м'яко кажучи, не мають між собою практично нічого спільного.
Михайло Шморгун
добре… я зрозумів. Дослухаюсь до Ваших порад Святославе…
Георгій Боднараш
Святорславе, я просто сумую всі служби до яких, за словами всіх цих людей, я нібито маю якесь відношення. От і все… Чому можливо не вдало, бо цих лдей більше, а я один… Більше того, Святославе, внутрішньої кухні Ви не знаєте… А Міща знає, бо він сам багатог чого заварив і тепер хоче вийцти сухим із води… А щодо судового порядку… то думаю, що тоді я мав би тисячу разів подавати у суд за те, що про мене тут писали… під моїми постами тощо… Навіть погрози були, що мене вбити треба, чи повісити, щось таке))) Ну від кого це пішло зрозуміло…
Святослав Вишинський
Оскільки фактичних доказів ніхто не має і взаємні обвинувачення грунтовані на здогадах та негативних емоціях — дискусію на цю тему слід вважати закритою. Нічого конструктивного в її продовженні немає — окрім загрози наразитись на нові образи, які з кожним наступним коментарем стають дедалі більш ірраціональними. Все інше, в т.ч. дописи деяких авторів, можна вважати гумором — вдалим або не дуже — і відтак не реагувати серйозно. Або взагалі не реагувати.
Вадим Міський
Деякі докази, все ж, є: прітскріни видалених без сліду коментарів про які веде мову Джордж в попередньому коментарі та свідчення людей. І ми, як дирекція Citizen'у, в робочому порядку опрацьовуємо кілька варіантів реакції. Це до слова про безпідставність.
А взагалі, все те — гумор і жарти, за що не наступає покарання. Питання в тім, де класти точку і хто, зрештою, це зробить)
Олена Архіпова
"… класти точку"… :))))))))))))))))) Пробачте. Не стрималась. Якщо дирекція вашого видання «кладе точку»… то це дуже вагомо:)))
Святослав Вишинський
Ви зберігаєте скріншоти всіх коментарів на «CitizenJournal», «ВКурсі», «Facebook» чи деінде? На «ВКурсі» немає «безслідно» видалених коментарів — є процензуровані.
Олексій Пономаренко
Ну, що ви накинулись на Джорджика? Він не все ж вкрав. В україномовній версії він вкрав тіко фотку і текст, два останні абзаци, в тому числі якийсь брєд про незрозумілу ким і за що виплату 40 тисяч Левчику, він написав сам, а значить, на його думку, вже може підписувати матеріал своїм ім«ям.
А скільки ж відер лайна вилив на Ольгу Камську навіть не розібравшись у ситуації…
Георгій Боднараш
Пост власний, і переклад авторський, читайте про авторські права. У мене, до речі, в нотаріусі все зареєстровано)))))
Олексій Пономаренко
Дивно, я його порівнював з румунською версією, ну дуууже схожий, м«яко кажучи))) А фотка теж ваша в матеріалі? Теж нотаріус зареєстрував? Чи фотка все ж крадена і джерело не вказане? Я так зрозумів, що якщо б Ольга на російській мові ваш текст подала то і притензій би до тексту у вас би не було? Переклад був би авторським…
Георгій Боднараш
Джерел інформації багато, якщо я не затруднився написати в румунській версії власний пост, то це лише через відсутність необхідності… Тому в румунській версії передрук, а в українській версії текст змінений, доповнений власними джерелами, тому матеріал стає власним ітам є посилання на джерела, є активний лінк. Переед тим як писати, креще самому розібратися…
Олексій Пономаренко
Перша частина матеріалу злизана один в один, навіть гугл-транслейт про це говорить, авторство фотографії не зазначено… Я розібрався)
Георгій Боднараш
Фотка зроблена на публічному заході, де були багато камер, в тому числі і наші!!! Не путайте праведне з грішним! В моєму постій про потяг мова йде про ексклюзивне фото, майже сімейне!!!!))))
Олексій Пономаренко
Але не дивлячись на присутність «в тому числі і іваших камер» фотка крадена, без зазначення джерела. Це навіть неозброєним оком видно. Тобто по суті ви зробили те ж саме, що й звинувачувана вами у плагіаті Ольга Камська. І всі відмазки про екслюзивність і сімейність фото можете залишити собі за відмазку звичайно.
Георгій Боднараш
Моя фотка була опулікована в газеті, а не на чайты чи в блозі, це дуже чатсо буває, особливо на наших новиниих сайтах, які постійно оновлюються, але я ж про це не написав, бо це сайти, які навіть не зареєстровані.

Більше того, моя фотка була підписана авторством Ольги, а цю ніхто не підписав, вона гуляє внеті на всіх сайтах з такими новинами. Коли була виборча какмпанія у нас навіть не було логотипу, щоб клеїти на неї, тепер і забілося, так, що не переживай, ц ене те саме. Але за PR дякую, чекатиму з нетерпінням наступних шедеврів
Олексій Пономаренко
Щось тебе клинить ан піарі себе коханого…
підпис під фото — FOTO Adevărul
Ти крадеш фотку, і потім ліпиш тупі відмазки, то сімейне, то ексклюзивне, а там був наш фотік але не фоткав, а то на сайті, а вона не підписана і т.д.
Між тим факт залишається фактом: ТИ ВКРАВ ФОТКУ ЯК І РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ ЕКСПРЕС І НЕ ПОСОРОМИВСЯ. Більше того визнати це не хочешь ліплячи все що завгодно. Все з твоїми принципами і розповідями про плагіат і чесну журнаілстику зрозуміло…
Чекатиму наступних крадених матеріалів.

Георгій Боднараш
Я просто сміюся з цього))) Ти ж сам дав відповідь: фото підписане, воно не вкрадене… Авторство залишаеться… Логотип з моєї фотки — зрізали) Про, що тут говорити…
Олексій Пономаренко
Фото підписане на сайті пероджерела, у тебе воно якраз не підписане. Смійся, ворюго фотографій!
Дедалі більше чернівецьких геїв займаються плагіатом. Куди далі?
Святослав Вишинський
Перепост світлин у мережі «ВКонтакте» за такою схемою є типовою крадіжкою інтелектуальної власності. Адже авторство матеріалів ніде не фіксується.
Георгій Боднараш
Фото підписане, а щодо «Дедалі більше чернівецьких геїв займаються плагіатом. Куди далі?», то може почнеш щось писати?
Святослав Вишинський
Якщо бути надто прискіпливим, то Олексій Пономаренко правий в одному факті — фотографія в україномовній версії новини не підписана:



— а її джерело ніде в тексті допису не зазначається, хоча «Google» показує в такій якості тільки веб-сайт «Adevarul»:



Хоча, думається, справа не принципова і не варта дискусії. Резонніше поміркувати про засади вільного поширення інформації в мережі Інтернет.
Георгій Боднараш
Хм. я перевірив. Так, але це лише технічна помилка… І ніяк не спеціально, але тут намагаються зовсім інше довести… Ну і побачимо до чого це призведе…
Георгій Боднараш
До того ж, мені не важко це уже виправити… Бо ц ене газета… Але зміст новини залишається таким же… І вчинки Левчика також (це до Генрієтти)
Генрієтта Беух
Щодо вчинків Левчика, Георгію, то тут я ж так довго просила фактів і детального, чи то пак правильного перекладу!!! Аж доки Сергій Нікорич тобі носом не ткнув!!! То що? Хто тебе вчив? І звідки ти пішов? Може розкажеш загалу? І до того, ще на заміиточку, скільки ж ти коштів отримав за цю джинсу???
Георгій Боднараш
Хоча ти і сам мав би зрозуміти, що ніхто з Адеверул не приїхав змімати Левчика в Чернівцях… А значить це зробив хтось з місцевих румунських журналістів. Для румунських ЗМІ навіть я часто пишу, і ті матеріали на сітізен не ставлю, часто ексклюзивні матеріали для українських ЗМІ пишу, пишу на замовлення…
www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/eveniment/7106-oraele-cernui-i-iai-s-au-infrit.html
Георгій Боднараш
Тож я зрозумів, що витрачати час на відповіді таким коментам не варто. Просто не варто… А новини читайте на сітізені…
Михайло Шморгун
Психіатри давно вивчають хвороба, відому як манія переслідування, симптоми її описані в багатьох медичних джерелах. Основною сутністю цього бредового розлади є ідея переслідування. Хворому здається, що якась людина чи група людей переслідують його з якою-небудь негативної або вороже метою – пограбувати, покалічити або вбити.

Марення переслідування може бути різним за своєю формою. Коли хворий детально розповідає про те, в чому полягає переслідування (наприклад, це можуть бути отруєння або прагнення заподіяти шкоду), може точно назвати час його початку, мета, а також використовувані з цією метою кошти, наслідки переслідування та його результат, то можна говорити про високий рівень систематизації марення.

Бред не стає систематизованим в одну мить. Його розвитку передують особливий стан, який носить назву «бредового настрою». У цьому стані все навколишнє людини набуває особливого сенсу, виникають глуха і невизначена тривога. Людина починає у всьому бачити загрозу, все здається зловісним – як затишшя перед грозою.
На жаль, марення розвивається з плином часу, і під підозру хворого потрапляє все більше народу. Наприклад, спочатку хворий вважає, що його труїть дружина. Поступово ця ідея поширюється на сусідів, які в подальшому виявляються пов'язаними з агентами розвідки і т.д ….

Змінюється не тільки сутність, але і характер мислення. Воно стає дуже грунтовним – хворий схильний описувати свої ідеї дуже і дуже докладно. При цьому він не може відрізнити важливе від неважливого і буде однаково довго розповідати про колір горщика на кухні і про зовнішність потенційних «шкідників».

Одними порушеннями мислення не вичерпуються симптоми марення переслідування – до них присовокупляют ще й особистісні порушення. Найчастіше члени сім'ї пацієнта відзначають, що їх родича нібито підмінили. Людина стає підозрілою, агресивним, напруженим і настороженим. Всі ці симптоми дуже жваво проявляються в поведінці – хворий поводиться дивним чином, здійснюючи те, чого раніше не робив, а на запитання відповідає скупо, нібито зважуючи кожне слово.
До бреду часто примикають т.зв. «Надцінні ідеї». Вони відрізняються тим, що засновані на якихось реальних подіях або фактах, але невірно тлумачаться самою людиною. Бред ж спочатку формується з помилкових посилок. Надцінні ідеї – прикордонний феномен, вони бувають властиві як багатьом практично звичайним людям (наприклад, коли за нами по темній вулиці безперервно йде група людей, нам може здатися що вони нас переслідують, хоча, насправді, це виявляється простим збігом), так і супроводжувати розвиток різних психічних порушень, таких як депресія.
Широко поширена точка зору, що марення є симптомом порушення роботи головного мозку. Одним з перших про це писав Павлов І.П., вважаючи анатомо-фізіологічної причиною марення патологічний осередок збудження, розбудовується умовно-рефлекторну діяльність головного мозку. Асоціації, пов'язані з ним, набувають домінуюче значення.

У зв'язку з превалюванням біологічної концепції марення переслідування, лікування в основному проводиться фармакологічними методами. Інсулінотерапія, електрошокові терапія виявляються зазвичай безрезультатними при паранояльних станах.

Як вже було написано вище, манія переслідування не піддається словесному впливові ззовні. Відповідно, психотерапевтичні методи не застосовуються при лікуванні марення. Однак треба зауважити, що дуже важливим залишається питання про створення хороших умов для адаптації подібних хворих в суспільстві, і психолог з соціальним працівником можуть істотно в цьому допомогти.
Єлена Малиновська
Шановний Григорій!!! А чи можете ви уявити той факт, коли людина роки віддає науці, а її ідею, результати праці крадуть і видають КНИГУ!!! Це вам не фото! І знаєте, за науковий плагіат ніхто не вибачається, не пропонує гонорар. І довести часто це не можливо.
У даному випадку, ви ж самі плагіатите і самі ж себе сакралізуєте? Де логіка? А, аташе?
Георгій Боднараш
Не уявляю, і не хочу уявити. Я не раджу Вам з цим змиритися. Щодо мене, то це не плагіат. Посилання є, а решта мені відомо з моїх джерел.
Георгій Боднараш
Мене не звати «Григорій»!
Єлена Малиновська
Доведення знайдуть ті, хто знає теорему.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте