Урки? Ні, уркаінці "в натурі" або Фройд би плакав

Дідусь Зігі у своїх працях зазначав — помилки у висловленні і написанні свідчать про приховане у психіці — несвідоме, яке проривається у царину свідомості (перепрошую у колег психологів за спрощене пояснення). Ну що ще сказати, з такими темпами гімн України змінять не на «Владимирский централ», а на видозмінену — «Урка, ти мой урёночек!». Особисто я, перечитавши новину, сміявся крізь сльози. Вік Свободи не видіти!
З новим біометричним паспортом українці отримають громадянство УРКаїни

Професійні арабісти говорять, що в затвердженому зразку паспорта є відразу 2 помилки
Професійні арабісти говорять, що в затвердженому зразку паспорта є відразу 2 помилки

В зразку біометричного паспорта, який затвердив Кабмін, виявилася помилка
У зразку біометричного паспорта, який минулого тижня затвердив Кабінет Міністрів України, виявили помилку. Назву країни арабською мовою написано як «Уркаїна».
Помилку в новому паспорті помітив кримський історик Олекса Гайворонський, про що написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передає ТСН.ua.
Професійні арабісти повідомили, що в затвердженому зразку паспорта є навіть не одна, а відразу дві помилки.
— В арабській мові «Україна» в транскрипції звучить, як «Укранійа». Проте в паспорті написано, як «Урканій». Тобто, крім того, що дві літери, переплутані місцями, там ще допущена помилка в кінці слова, — повідомила кримський філолог-арабіст Хатідже Ардаширова.
У Державній міграційній службі про помилку нічого не чули. Прес-секретар цього відомства Сергій Гунько повідомив, що міграційна служба, дійсно, розробляла зразки біометричного паспорта, але який саме був у результаті затверджений Кабміном, — йому невідомо.
Минулого тижня уряд України затвердив зразки бланків документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.
Наприкінці лютого голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчукповідомив, що українські громадяни зможуть отримати перші біометричні паспорти тільки в 2016 році.

2 коментарі

Святослав Вишинський
Переймаєте альтер-новинарну естафету Романа Жахіва?
Максим Пансик
Пане Святослав, не можу спростувати або підтвердити вашу тезу. Є час, є натхнення і бажання поділитись новиною — дію. А за авторськими роботами пана Романа Жахіва таки сумую. Була в них перчинка із родзинкою водночас, що додавали «ВКУРСІ» читацької смакоти.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте