Лауреат конкурсу "Людина року" в Україні - носій антиукраїнської ксенофобії

В науці психології є ще ніким неспростована аксіома — не любиш себе, не поважаєш себе, не цінуєш себе, не впевнений у собі — свідчить — не можеш повноцінно любити, поважати, цінувати і бути впевненим у іншій людині. Використавши її на площині народів, в мене виникло питання — «Допоки?». допоки Український Народе, допоки брати і сестри по батьківщині, мові і культурі, допоки буде творитися подібне...

Mykola Kniazhytsky

Ось фрагмент з інтерв«ю Познера газеті „Сегодня“ у день, коли він став „Людиною року“ в Україні.
»— Кто для вас украинцы?
— Когда я делал фильм об Италии, в Неаполе у меня было интервью с мафиози. Я спросил у него: «Вы когда-нибудь убивали?». Он ответил: «Следующий вопрос». Я решил, что он меня не понял. Я повторил. Он пристально посмотрел на меня и сказал: «Следующий вопрос!». Вот и я также не могу ответить на ваш вопрос. Я очень плохо знаю Украину, я не жил среди украинцев. Я только знаю — пусть это и не вызовет большой любви ко мне, — что в сталинских лагерях было много украинцев. Среди надзирателей. Говорит ли это о чем-то? Не знаю. Поете вы много и замечательно, едите вкусно. Но я не совсем понимаю вашу ситуацию с языком: вот сегодня меня в гостинице, где я живу, официантка на русском спросила: «Вам меню на английском или на украинском? На русском у нас нет». Что это было?" А тепер запитання: Що це? Незнання історії? Патологічна ксенофобія? Чому журналіст мовчки з цим погоджується, а редактор мовчки ставить в номер? Чому у той же день, в суботу, коли вийшло це інтерв«ю його визнають» Людиною року «в Україні і ніхто з учасників церемонії не протестує і не робить зауваження? Засуджуючи расизм чи антисемітизм, ми не можемо залишатися байдужими до антиукраїнських висловів, тим більше-в Україні та ще й нагороджувати носіїв антиукраїнської ксенофобії.

В науці психології є ще ніким неспростована аксіома — самолюбство, егоїзм, самовпевненість і використання приниження інших для самовозвеличення — свідчить про нездорову неповноцінність особистості, наявність не однієї психологічної проблеми, схильність до патологічних проявів у поведінці — шкідливих і для себе, і для оточуючих.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте