«Черная магия и ее разоблачение»

(Искренняя благодарность и признательность Булгакову Михаилу Афанасьевичу)

Маленька битва для окремих людей і великий крок для… відбулись. Сподобалось. Щире, невимушене і дружнє спілкування. Ініціативність і активність молодих людей. Багато цікавої інформації для роздумів і практичного застосування. Нові знайомства, живе спілкування… Ще раз переконався, що буковинські дівчата і жінки не тільки найгарніші, але і найрозумніші. Любі наші, ви наймиліші і найчарівніші. Ви були справжніми трояндами вечору, ваші тернії — це гострота вашого розуму. Цікаво було б до якогось свята чи в будній день провести подібний battle між жіночою і чоловічою командами… Пропозиція про «далі буде» озвучена… Далі особистісне, дуже вже хочеться висловитись саме так — І нехай тепер хоч один із стареньких, завжди невдоволених, тих що забули що людина молода доти, доки себе такою вважає, спробує зробити із молоді цапа-відбувайла — ліниві, інертні, несамостійні, загублені, ніякі… а от ми в їхні роки… Раніше я тактовно відповів би — Вибачте, але я з вами не згідний… Тепер, я не розумію про кого вони говорять, дискусія зайва. Щиро вдячний усім, хто брав левову чи хоча б дотично «плюнув» у спільний казан створення політтехнологічної батальної каші. Каша вийшла цікава і смачна.
   Не сподобалось. Конструктивна критика на мою думку повинна висловлюватись у діалозі. Якщо творцям, організаторам і адміністрації цікаві думки людини, яка нічого не тямить у політиці, політології і політтехнологіях, то я, таки так, наберуся хоробрості і поділюся наболілим.
   Із суб'єктивного — Бо при многості мудрости множиться й клопіт, хто ж пізнання побільшує, той побільшує й біль!… (Екклезіяст 1:18) Побутує думка нібито магія буває чорною, білою… зеленою, червоною, синьою… світлою і темною… якщо продовжити умовні поділи — і світу буде замало, магія єдина. Що є магія — це знання, уміння, досвід. В деякому сенсі наука і магія тотожні або ж магія теж наука. Єдиний виправданий поділ — за спеціальністю і спеціалізацією. «Науковці — маги» працюють із всім що є чи не має у всесвіті. Пощастило належати до «магів», які спеціалізуються на роботі із людиною, групою, суспільством, переплетінням зовнішнього і внутрішнього світів у людському… філософи, соціологи, політологи, психологи і іже з ними. Частенько саме ця «магія» — обман, пилюка в очі, омана… Спрямованість «магії» (добро чи зло) залежить від рук, в яких вона опинилась. Я не почув і сам не озвучив питання про етичність, мораль, достойність, обмеження і совість… Вважають, магія — брудна і огидна Богу або вищим силам (називайте як хочете). Ті, що практикують її будуть горіти в пеклі. Пекло це не там де чорти, роги, вила, пательні, казани, дим, смола, вогонь. Пекло — це життя, яке ми хотіли зробити кращим за допомогою «магії», але спотворили. Чи є у «магів» стежка до «раю»? Я впевнений — Так, є. Процедура надбання не всім і не завжди дуже приємна. Співвідношення теорії і практики «магії» із «базовим золотим правилом», нормами етики і моралі, достойністю об'єкта «магії», прогнозуванні наслідків і можливих «жертв», рамками совісті...
                       
P/S: Сила культурного впливу battle доведена, захотілось перечитати «Майстер і Маргарита» і переглянути деякі епізоди із різних екранізацій. 


























youtu.be/79XheH22OHU





0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте