I like his game




4 квітня 1979 рокународивсяHeathcliff Andrew «Heath» Ledger. Другий актор в історії (після Пітера Фінча), нагородженийпремією«Оскар» посмертно.
В його доробку багацько цікавих ролей. Вони різнопланові і неподібні одна до одної. Саме таким має бути мистецтво справжнього актора. Ти повинен вміти перевтілитись у будь-кого…  Повне  перевтілення … Процес вживання до клітинного рівня… Глибоке відчуття того кого граєш… Є в цього мистецтва і темна сторона, якщо не навчишся відділятись образ ролі може поглинути тебе…             
Із усіх цікавих негативних героїв мені найбільше подобається Джокер. Але він був не таким. Сізар Ромео, Джек Ніколсон не дотягували. Heath  зміг. Його Джокер – це Джокер нашого часу. Саме таким він має бути. Зло заради зла. Божевільна гра із прихованим глибоким змістом. Відданість своїй ідеї, фанатичність і харизма. Маніпулятор, тактик і стратег. Безумовний лідер свого середовища. Жорстокий експериментатор, який хоче переконати, що люди злі…Втілення всіх страхів сучасності – злочинець різних мастей, маніяк, терорист…І водночас просто блазень, який грає свою симфонію жаху з невинним питанням -And… Why so serious? Аналіз образу Джокера то тематика окремої праці. Майстерність актора –  це цікаво тепер.
Дякую тобі Heathза культового Джокера. За «Історію лицаря». За розкриття справжньої історії «Банди Келлі». І за епізодичну, але знакову роботу у «Балі монстрів». Головне в професії актора – піти на день раніше, ніж на п’ять хвилин пізніше. Що ж земля тобі пухом, спочивай у мирі з Богом.

4 коментарі

Катерина Вілігорська
«The Imaginarium of Doctor Parnassus» — його остання робота. Завдяки технологіям їм не довелось замінювати Хіта, але мурашки по тілу коли розуміеш, що на момент закінчення зйомок його вже не було в живих.
R.I.P
Для мене, як і для його найкращої подруги Мері-Кейт Олсен, його смерть є загадкою.
Максим Пансик
І знову тема зла, на цей раз інфернального і містичного, але зла… Не вдивляйся у безодню — безодня почне вдивлятись у тебе.
Катерина Вілігорська
З ним якось так і сталось(
Михайло Шморгун
Джокер… Це мегакрутий герой, зло заради зла — роль десятиліття… Хіт Леджер був блискучим (
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте